Elengedés?

Mindannyiunk életében történnek tragédiák, szembe kell néznünk azzal, hogy szeretteinket elveszíthetjük akár fizikailag akár egy szakítás útján és noha tudjuk, hogy ez az élet rendje, de mégis napokig, hetekig sőt van hogy sokkal tovább sem tudjuk “elengedni” őt.

De mit is értünk valójában “elengedésen”? Tényleg magát a személyt akarjuk elengedni? Én nem hiszem. Sőt azt is gondolom, hogy alapvetően rosszul és rossz helyzetekben használjuk ezt a fogalmat. Barátaink, családtagjaink azt kérdezik tőlünk sürgetően, hogy miért nem tudjuk már elengedni, miért nem tudunk továbblépni és akár azt is tanácsolják, hogy keressünk segítséget az “elengedéshez”.

 

Itt az idő, hogy igazán figyelj magadra

Amellett, hogy természetesen nehéz és megterhelő, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a gyász időszaka az egyik legérdekesebb szakasza életünknek. Amikor a szeretett személy már nincs velünk, akkor róla, vele kapcsolatos emlékeink szinte nem hagynak bennünket nyugodni. Szinte szeretnénk, ha valaki elűzné ezeket, hogy kicsit nyugalmunk legyen.

Pedig ezek az emlékek nagyon sokat árulnak el rólunk saját magunkról. Pont azt mutatják meg, hogy mik voltak azok a közös pillanatok, közös élmények, amik a hosszú évek során sem merültek feledésbe, amelyek nekünk személyesen és csak nekünk a legfontosabbak voltak. A legapróbb részletek ilyenkor kifejezetten fontosnak látszanak az emlékek tükrében, míg azok amelyekre mindig úgy gondoltunk, hogy fontos és jelentőségteljes pillanok voltak a múlt ködébe vesznek lassan.

 

Ahogy benned él majd tovább, úgy biztosan senki másban

Hogy nálad éppen mik lesznek a legfontosabb emlékek róla előre biztosan nem tudhatod, ezt csak az idő mondhatja meg. De az biztos, hogy ezek azok a hetek, hónapok, amikor szépen lassan kialakul, hogy mi az amit magaddal viszel és mik azok a dolgok amelyeket nem elengedsz, csak nem tartasz annyira fontosnak. De az is biztos, hogy rá fogsz ismerni azokra a gesztusokra, mondatokra, viselkedésmintákra amelyeket tőle láttál és veled maradnak mostantól már örökre.

Figyeld hát, hogy mi zajlik benned és életed egyik legérdekesebb utazásán vehetsz részt.
Ha segítségre van szükséged hát ehhez kérj támogatást és ne az elengedéshez.

 

Töltse le az egyszerűen használható Ügyfélérték Kalkulátort!

Adatainak megadásával hozzájárul ahhoz, hogy alkalmanként emailben szakmai információval megkeressem. Adatait bizalmasan kezelem harmadik félnek nem adom át. 

Hamarosan megérkezik email címére a kalkulátor.