Adj munkát a kismajomnak!

Nyugtalan és feszült vagy?

OK, mindenkivel megesik. Velem például különösen gyakran.
Hogy? Egy coach, aki feszült? 

Egy ideig úgy gondoltam velem lehet a baj. Sokszor figyeltem fel arra, hogy a fejelmben a jövő különbözö lehetőségei kavarognak. Mi lesz ha? Mit fogok akkor mondani? Hogyan fogok majd akkor dönteni? Képes leszek rá?

Ne aggódj, mindenkivel előfordul. Sőt, ez az amire kondicionálva vagyunk. Az agyunk azért, hogy kompenzálja a gyenge érzékszerveinket és fizikumunkat folyamatosan dolgozik és értékelni próbálja, hogy mi fog velünk történni és hogyan tudjuk a veszélyt elhárítani. Ezzel semmi baj, hacsak az nem, hogy a modern embert jóval kevesebb valós veszély fenyegeti. Ha nincs külső fenyegetettség, akkor az agyunk belső feszültséget kreál, hogy elfoglalja magát. 

Itt és Most

Gondoltál már rá miért boldogok az állatok? Miért határtalanul boldog a kutya amikor a gazdája megérkezik? Mert nem aggódik azon, hogy majd holnap reggel újra elmegy és magára fogja hagyni. Mert ugyan nincs tudatában, de nem aggódik a saját képességei és a jövő lehetőségei miatt. Boldog a pillanatban.

Egy perc is elég

Nézd meg az alábbi videót és meglátod, mi sem egyszerűbb, mint visszakerülni az Itt és Mostba. Oda, ahol nem a jövőn aggódsz hanem a jelenben hozod meg képességeid teljes birtokában a Neked legmegfelelőbb döntést. Oda, ahol boldogabb vagy. 

Ja, és ehhez még egy Mindfulness tréningnapra sem kellett elmenned.

 

 

A Megérkezés

Minden coach számára fontos, hogy a beszélgetéseken valójában Te is jelen legyél, mert csak így tudunk a valós helyzettel dolgozni és a Te saját megoldásaid megtalálni.
Így én is a megbeszéléseket egy pár mély levegővétellel kezdem, hogy segítsem a “megérkezést”. 

Gyere el, kezdjünk bele!

About the author